HET BELANG VAN VIDEOMARKETING

Het film bedrijf marketing video

Het is niet moeilijk te begrijpen waarom video tegenwoordig zo populair is – ten eerste is het een gemakkelijk te verteren formaat dat onze ogen rust geeft van de overvloed aan tekstuele informatie online. Dit is de reden waarom de wereld naar verluidt 1 miljard uur aan sociale YouTube-video per dag bekijkt .

En degenen onder u die op weg zijn naar een carrière in digitale marketing, moeten een volledig begrip hebben van de kracht van video als marketingtool. Dit is niet alleen omdat ze misschien geïnteresseerd zijn in het maken van geweldige video’s, maar omdat ze waarschijnlijk moeten leren om video in hun inhoud op te nemen om concurrerend te blijven.

Hier zullen we enkele praktische tips voor digitale marketeers schetsen om video te maken en te delen, en vijf belangrijke redenen belichten waarom video zo cruciaal is voor uw marketingstrategie.

Waarom video?

Video is een veelzijdig en aantrekkelijk inhoudsformaat dat ons niet alleen een realistisch beeld geeft van wat er gaande is; het is ook gemakkelijk te delen over meerdere platforms. Consumenten vinden het leuk omdat het gemakkelijk te verteren, onderhoudend en boeiend is, en marketeers vinden het leuk omdat het via veel kanalen een potentieel enorm rendement op de investering (ROI) kan opleveren.

Video is ook zeer toegankelijk voor iedereen met internettoegang, zowel om naar te kijken als om te produceren. Hoewel er zeker een trend is naar video van hogere kwaliteit op professioneel niveau, kan iedereen op zijn laptop springen en binnen een uur zijn eigen video maken.

Soorten video

Er zijn tal van verschillende soorten video’s en een deel van het creëren van een effectieve contentmarketingstrategie is een goed begrip van je doel voordat je gaat zitten en de video maakt (of welk ander type inhoud dan ook). Daarom moet je ervoor zorgen dat zowel het type van de video als het kanaaldoel (als je op social media post) passen bij het doel van de video zelf.

Hier is een overzicht van waar je verschillende soorten video’s kunt gebruiken.

Uitleggers kunnen mensen helpen bij het onderwijzen van uw product en kunnen worden gebruikt in combinatie met instructies, klantenservice-activiteiten en een hele reeks andere toepassingen.

Interviews kunnen helpen om gesprekken tussen partijen aan te moedigen of een speciale gast of influencer onder de aandacht te brengen. Als u bijvoorbeeld video’s maakt met gastexperts, kunt u de audio altijd opnieuw gebruiken en deze als podcast op de markt brengen.

Productrecensies en demovideo’s kunnen worden gemaakt door merkambassadeurs in ruil voor gratis producten. Als u mensen in uw branche kunt vinden die hun sociale aanhang willen vergroten, kan dit een geweldige manier zijn om in wezen gratis advertenties te krijgen. Als u dit doet, kunt u ook informatie over het product achterhalen als de mensen die de videorecensies doen veel betrokkenheid en opmerkingen hebben. Dus in zekere zin kan het functioneren als marktonderzoek.

Live video is de beste kans om uw publiek van dichtbij te ontmoeten, en het werkt vooral goed op sociale kanalen.

video marketing Het Film Bedrijf

5 statistieken die bewijzen dat marketeers marketing video nodig hebben:

 Informeren en opleiden

97% van de marketeers beweert dat video’s klanten helpen producten te begrijpen. ( Hubspot )

Voor het grootste deel kiezen marketeers tegenwoordig niet langer voor een pitching-aanpak – de reden? Er is gewoon te veel keuze. Consumenten en bedrijven hoeven gewoon niet te worden verkocht; in plaats daarvan zoeken ze snel op internet naar het beste product in hun buurt of zelfs in de wereld waar ze het online gaan bestellen.

Daartoe moeten marketeers op veel gebieden (misschien niet alle) het publiek benaderen met een op waarde gebaseerd aanbod in plaats van een ‘verkoop’. En video’s blinken uit door klanten een product, dienst of zelfs een influencer of leraar van heel dichtbij te laten bekijken.

2. Zoekmachineoptimalisatie

In 2021 zal meer dan 80% van al het verkeer uit video bestaan.

Zoekmachines houden van video’s omdat ze ze zien als inhoud van hoge kwaliteit, daarom kan het gebruik van video’s in verschillende soorten inhoud en op uw belangrijkste webpagina’s wonderen doen voor uw SEO – zolang de video’s zelf zijn geoptimaliseerd goed ook. Dit betekent dat u de juiste zoekwoorden opneemt, een solide metabeschrijving en ook een sterke titel.

3. Competitief blijven

81% van de bedrijven gebruikt video voor marketing .

Video’s zijn geweldig voor het ontvangen van allerlei soorten berichten, en als we denken in termen van bruikbaarheid, kan een korte, unieke uitlegvideo een wereld van verschil maken als het gaat om mensen te informeren over de ins en outs van uw specifieke product. Door storytelling en unieke soorten media te gebruiken, kunt u gemakkelijk de aandacht van mensen trekken en vasthouden terwijl ze daadwerkelijk worden vermaakt.

Afhankelijk van hoe het bij uw product past, wilt u misschien een geanimeerde of geïllustreerde uitlegvideo gebruiken om op te vallen tussen de massa (en niet overkomen als te in uw gezicht).

Marketingvideo videomarketing

4. Persoonlijk worden

Live video is goed voor 13% van het verkeer in 2021.

Heb je ooit Facebook Live- of Instagram-verhalen willen bekijken? Als je een digitale marketingcarrière hebt, of als je die richting opgaat, moet je leren hoe je basisvideo’s maakt en deze optimaliseert.

Instagramverhalen en Snapchat zijn allebei geweldig om mensen een intieme glimp of korte, persoonlijke blikken te geven van wat je van plan bent en ze zijn zo geweldig voor creatieve tools. Het interessante van deze video’s is dat ze maar 24 uur actief zijn, zodat je een realtime gevoel krijgt. Het biedt marketeers ook de mogelijkheid om advertenties te ontwikkelen die gericht zijn op tijdgevoelige promoties.

Realtime, kortstondige inhoud is geweldig voor:

  • Biedt een gevoel van persoonlijke interactie
  • Merkvertrouwen opbouwen
  • Publiek informele, interessante updates aanbieden (bijv .: achter de schermen)

5. Conversies stimuleren

90% van de consumenten beweert dat een video hen helpt een aankoopbeslissing te nemen. 

Uit onderzoekt wordt er beweert dat 74% van de mensen die de kans krijgen om een ​​product in actie te zien via een uitlegvideo, het zal kopen. En landingspagina’s zijn ook geweldige plaatsen om video’s te plaatsen. – zogenaamd de conversiepercentages met wel 80% verhogen (zorg er wel voor dat autoplay uit blijft staan ​​om de klant niet weg te jagen met harde geluiden).

Een andere reden waarom video geweldig is voor conversies op websites, is dat ze mensen lang genoeg in de buurt houden om rond te kijken op de site. Dit geldt vooral voor degenen die geen grote lezers zijn (een goede vuistregel is om aan te nemen dat de ogen van mensen moe kunnen zijn als ze de hele dag naar een scherm kijken). Vermoedelijk blijven mensen die een video bekijken ongeveer twee hele minuten langer hangen als er een video is.

Tips voor best doeltreffende videomarketing

Oké, daar heb je een aantal geweldige redenen om video op te nemen in je marketingactiviteiten, of te leren hoe je geweldige video’s maakt als je geïnteresseerd bent in een digitale marketingcarrière. Maar hoe maak je eigenlijk een video die boeiend en geoptimaliseerd is? Hier zijn een paar tips.

Zoek eerst uit wat de ideale videolengte is voor uw platform:

  • Instagram: 30 seconden
  • Twitter: 45 seconden
  • Facebook: 1 minuut
  • YouTube: 2 minuten

Andere dingen die u wilt doen om de beste betrokkenheid en toegankelijkheid te garanderen en uw SEO te verbeteren, zijn het gebruik van bijschriften voor automatisch afspelen en het stil houden van de video als deze zich op een bestemmingspagina bevindt. Video’s op bestemmingspagina’s kunnen zeer effectief zijn, maar alleen als ze kijkers niet afschrikken. Je moet er ook zeker van zijn dat je je video mobielvriendelijk houdt over de hele linie.

Om te begrijpen hoe uw video’s presteren, oefen u goede SEO-normen en controleert u altijd uw statistieken. Je kunt een standaardbibliotheek met verschillende video’s ontwikkelen en ze op YouTube organiseren, en ze vervolgens opnemen in verschillende vormen van inhoud, zoals blogs en e-mails.

En vergeet je call-to-action niet, die op YouTube meestal bestaat uit een kleine annotatie die suggereert dat gebruikers zich op je kanaal abonneren.

Conclusie

Video is een van de meest populaire inhoudsvormen ter wereld. En het is logisch: in een onpersoonlijke digitale wereld verlangen we naar verbinding en persoonlijkheid. We willen mensen zien en horen in een echte context – het is zinvol.

Video is niet alleen leuk, het is echt een van de beste manieren om dicht bij je publiek te komen en hen een echt beeld te geven van wat jij en je bedrijf of je klanten doen. De sleutel hier is om verder te denken dan winst en product – laat ze iets over uw filosofie zien, of deel informatie over een interessant evenement of bied waardevolle informatie aan. Hoe meer ze weten over uw positieve praktijken, hoe groter de kans dat ze blijven hangen.

Meer weten over de mogelijkheden voor hulp bij video marketing ? kijk eens op onze pagina: https://hetfilmbedrijf.nl/video-marketing/ 

Meer informatie over video marketing
Video marketing het filmbedrijf marketing