Hoe maak je een schitterende avontuurlijke vakantiefilm

Iedereen kan zijn reis filmen – de miljarden uren onzin op YouTube bewijzen dat.
Wil je een vakantiefilm maken die mensen echt willen zien? Hier is hoe:
Ten eerste – waarom? Een film maken geeft je een blijvend verslag van je reis. Films leggen zowel geluiden als beelden vast en geven op een andere manier inzicht in schriftelijke verslagen. En met zoveel manieren om ervaringen te delen, kunnen films ook anderen inspireren om in uw voetsporen te treden .
Een film van behoorlijke kwaliteit maken is als engineering – een mix van kunst en technologie. Het is uitdagend, maar zeer bevredigend als je het voor elkaar krijgt, en hoe meer je oefent, hoe beter je zult worden. Dus of je nu ambities hebt om de volgende Spielberg te zijn of gewoon een mooie film voor jezelf wilt maken, dezelfde regels zijn van toepassing.
Hoe zit het met apparatuur?
Je hebt geen massa’s dure spullen nodig om een goede avontuurlijke vakantiefilm te maken . Zolang je een apparaat gebruikt dat is ontworpen om als camera te worden gebruikt, kun je een film maken. De sleutel is wat je filmt, niet welke camera of bewerkingssoftware je bezit. Je bent als een kok die een maaltijd kookt: de kwaliteit van het eindproduct wordt niet beïnvloed door de keuze van mes, steelpan of oven; het draait allemaal om de ingrediënten en wat je ermee doet.
Mensen zijn ongelooflijk gewend aan een fenomenale film- en tv-standaard. Om aan deze normen te voldoen, heb je echter geen geld nodig, maar discipline. Ja, of je het nu leuk vindt of niet, je film moet volgens de regels spelen.

Film maken: de regels
Regel 1: Houd de camera stil. Dit omvat onder meer ronddobberen met de zoom. Dit ene feit zorgt ervoor dat je 50% van de weg naar een professional bent.
Regel 2: Heb een verhaal – hoe eenvoudig ook – en neem jezelf daarin op. Voeg 10% toe in de pro-winkelwagen …
Regel 3: Als je een interessante plaats, persoon of ervaring vindt, maak dan een goede ‘reeks’. Dit betekent ongeveer 20 afzonderlijke opnamen op een bepaalde locatie die het verhaal visueel vertellen. Als het verhaal niet interessant is, leg de camera dan weg totdat je ergens tevreden over bent. Onthoud dat continue filmen niet helpt. Het is veel beter om elke paar dagen een goede reeks te schieten dan om de hele reis elke dag tien niet-verbonden foto’s te maken.
Regel 4:Maak overgangsfilmpjes. Deze verplaatsen u van de ene naar de andere locatie. Drive-bys (bijv. Uw bus die voorbij rijdt), kaarten, verkeersborden, dagtellers en lokale kleur (super belangrijk – hoe vreemder hoe beter) maken allemaal geweldige overgangsfilms. Dit brengt je 22% dichter bij een professional.
Regel 5: In de bewerking, thuis, doorkruis je je sequenties met de overgangsopnames. Gebruik commentaar en muziek naar jouw smaak. Dit vergroot je met 7%. Onthoud dat u bij het bewerken niet veel hoeft te besteden aan bewerkingssoftware. De basispakketten die standaard op de meeste computers worden geleverd, zijn een geweldige plek om te beginnen. Als je ze probeert en meer wilt, is de lucht de limiet. Mocht je hier geen zin, tijd of behoefte aan hebben kun je altijd bij HET FILM BEDRIJF terecht voor de edit (het samenvoegen) van de film ! http://www.hetfilmbedrijf.nl
Regel 6:Houd productiewaarden hoog. Amateurs zijn betekent dat het scherpstellen, belichting en geluid u te boven gaan. Het is waar ze aan gewend zijn; je moet het op deze manier serveren. Het publiek is niet in staat je wiebelige cam, door windruis doordrenkt meesterwerk, te verteren. Gefeliciteerd beste lezer, u bevindt zich op een professioneel niveau van filmmaken. Pak ze!
Hoe lang moet ik mijn film maken?
Het hangt ervan af wat je wilt maken. Met een filmpje van ongeveer vier minuten kun je doen wat je wilt; een popvideo-mash-up met een geweldig nummer als overlay is gemakkelijk en leuk. Als je een echte documentaire wilt maken (iets wat je zou moeten doen!), Dan is van vijf minuten tot 60 minuten het doel. Minder is meer. Maak je eerste film kort en begin dan met verlengen.
Wat moet ik ermee doen als ik klaar ben?
Je hoeft er natuurlijk niets mee te doen, het kan gewoon voor jou zijn, maar als je het wilt delen, wachten YouTube en Vimeo op je film. Beide platformen zit ook boordevol tips over filmen.
U kunt de film op een website plaatsen zodat deze kan worden gedownload of gestreamd. Dit wordt steeds populairder. Goede oude dvd’s zijn nog steeds levensvatbaar en lijken vreemd analoog. Onthoud, niemand haalt herinneringen op aan hun eerste download, maar een dvd kan echt aan iemand worden gegeven of naar iemand worden gestuurd en is vreemd echt. Of je kunt altijd overwegen om het in te dienen voor een filmfestival …

6. Deel uw video via de juiste kanalen
De grootste fout die wordt gemaakt na het produceren van videocontent, is het niet delen zodat het blootstelling kan opleveren. Onthoud dit bij het delen: mensen gaan verschillend om met video-inhoud, afhankelijk van het sociale platform of marketingkanaal.
Het maakt niet uit of je uploadt naar Facebook of video in een e-mail gebruikt, optimaliseer de titel, beschrijving en call-to-action van je video.
Wat moet ik niet doen?
Om samen te vatten: verplaats de camera nooit. En geef nooit een lopend commentaar van achter de camera. (tenzij je een vlog wilt maken, maar gebruik hierbij een stabilisator voor stevig en vloeiend beeld)
Verwar fancy camera HD-apparatuur, GoPros, DSLR’s en dergelijke niet met de solide principes die hierboven zijn uiteengezet. Merk op dat geen van de principes van het maken van films verband houdt met de apparatuur die je bezit.
Verwar het feit dat je reis geweldig was niet met het idee dat de film die je maakt ook geweldig zal zijn. Deze twee ideeën staan totaal los van elkaar. Elk heeft zijn eigen discipline en inspanningen nodig.
En tot slot, onderschat nooit hoeveel tijd en moeite het kost om zelfs een 20 minuten durende film te maken . Wees echter aangemoedigd dat iedereen – zoals fietsen over de hele wereld – het kan, je moet het gewoon proberen. Ga door, je kunt het!
Bekijk de video hier op youtube
Geef een reactie
Je moet ingelogd zijn om een reactie te geven.