Waarom heeft uw bedrijf videocontent nodig ?

Denk er eens over na: het gaat meer dan 5 miljoen jaar duren om elke maand de hoeveelheid videocontent te bekijken die wereldwijde op het internet geplaatst word. Is het niet gek? Ja, maar het is geen sciencefiction. Zo ziet de wereld er vandaag uit. dus je blijft dus achter als je besluit niet mee te gaan met de tijd of je besluit vooruit te denken in de tijd. En ik weet zeker dat je voor dat laatste zult vechten.

Is video het waard? Het antwoord is JAZEKER . Niet alleen omdat iedereen het probeert, maar omdat video een van de meest veelzijdige en winstgevende digitale marketingtools is geworden en binnenkort de krachtigste vorm van marketing zal zijn. Voor zeker ! Ik weet zeker dat je enkele feiten nodig hebt om deze megatrend te geloven.

Dit zijn de 5 belangrijkste redenen waarom uw bedrijf videocontent nodig heeft :

Waarom uw bedrijf video nodig heeft videocontent

5. Elk bedrijf is een mediabedrijf (EC = MC)

De transformatie van massamedia naar de huidige multi-channel, multi-platform, micro-mediawereld heeft de hele media-industrie getransformeerd en beïnvloedt nu elk bedrijf. De meesten van ons posten en delen content vrijwel elke dag opnieuw. Het maakt niet uit of uw bedrijf luiers of stalen balken maakt, u moet zich realiseren dat u, naast uw eigen onderneming, ook een mediabedrijf bent (of dat zou u echt moeten zijn). Het nieuwe social media is niet meer alleen hip en cool, het wordt straks het cruciaal in marketing land.

Wetende dat video in 2021 meer dan 82 procent van al het internetverkeer zal uitmaken , volgen slimme bedrijven een pad om videocontent te gebruiken. Tegenwoordig produceert iedereen content en iedereen verwacht ook dat bedrijven hetzelfde doen. Een video is voor veel mensen te bekijken en vervolgens de informatie tot zich te nemen. 54 procent wil video’s zien van bedrijven die ze ondersteunen of volgen.

Als u begint te denken als een uitgever en voldoet aan de moderne vraag naar video, begint u uw merk voorrang te geven en gaat u boeiende inhoud te creëren. Dat is dus het verschil tussen verkoop en een goed merk opbouwen.

videocontent youtube

4. Google en YouTube houden van video’s

Als er iemand is die meer van video houdt dan wij bij Het Film Bedrijf, is het Google! Het recente algoritme van Google heeft het zoeklandschap getransformeerd, waarbij prioriteit wordt gegeven aan rijke, gemengde zoekresultaten met unieke inhoud, en video is dat zeker. “Video komt 50 keer vaker voor op de eerste pagina met zoekresultaten dan op een traditionele webpagina” , zei Forrester.

Sinds Google de acquisitie van YouTube heeft aangekondigd, lijkt het geen toeval dat video’s een grotere gunst krijgen dan andere soorten inhoud. Het insluiten van video’s op uw website zorgt voor een langere houdbaarheid om leads naar de website te leiden. Door uw eigen inhoud op YouTube te maken, wordt u automatisch onderdeel van de op één na grootste zoekmachine. Google zal ervoor zorgen dat je wordt beloond als je content insluit in het gebied van zijn grootste aankoop, YouTube.

Bovendien bleek dat 88% van de video’s in de top 10 van de gemengde zoekopdracht van Google ook afkomstig zijn van YouTube . De geschatte jaarlijkse inkomsten van YouTube zullen dit jaar ongeveer $ 15 miljard bedragen. En het zijn duidelijk 15 miljard dollar redenen waarom Google nog meer van video’s houdt. Zie je, je hebt video nodig in je marketingstrategie.

3. Authenticiteit voor meer verbindingen

Uw merk is geen onbeweeglijke strategie op een stuk papier, u moet het tot leven brengen. Videocontent genereert de pols van uw merk. Video doet wat tekst niet doet. Het zorgt voor een directe, echte en authentieke interactie met uw publiek, die verder kan reageren of nuttige feedback kan geven in realtime actie.

Als je verhalen vertelt, beginnen mensen te luisteren. Strategische videomarketing begint wanneer u inhoud gebruikt om emoties op te wekken en deze krachtige gevoelens vervolgens aan een specifieke actie koppelt. Emoties zullen dan de interesse versterken.

Verhalen raken niet alleen mensen, maar ze verplaatsen ook producten. Als je niet alleen een verhaal voor je ogen hoort, maar ziet gebeuren, krijg je zo de beste impact. Dat zijn de emotionele verbindingen die uw ROI en betrokkenheid van het publiek vergroten. Videoverhalen kan u helpen complexe informatie op te splitsen en te presenteren in beter verteerbare en opwindende stukken. Video geeft een nieuwe dimensie aan uw verhaal en verbetert uw verhaal.

Helpt het vertellen van verhalen? Ja, het laat je ware stem zien en 91 procent van de consumenten zal een merk waarschijnlijk belonen voor authenticiteit en het merk delen met vrienden en familie. Bovendien koopt 62 procent waarschijnlijk van een merk dat zich authentiek uitdrukt. Dus je hebt het punt.

videomarketing content promotiefilm

2. Van betrokkenheid tot enorm verkeer

Videomarketing zorgt voor meer organisch verkeer, wat trouwens een van de grootste drijfveren van bezoekers van elk online bedrijf is. En meer precies, video kan een toename van 157 procent in organisch verkeer van SERP’s veroorzaken . Hoe lager het bouncepercentage van uw website, hoe hoger de kwaliteit van een website in de ogen van Google, hoe meer organisch verkeer u kunt aantrekken.

Hoe verlaag je je bouncepercentage? Juist, door uw bezoekers te betrekken en ze langer op uw webpagina’s te houden. En zoals we allemaal weten, heeft een video een ongelooflijk hoge mate van betrokkenheid, waardoor mensen 2,6 x meer aan een pagina met video besteden dan zonder.

Uit onderzoek van marketingfacts is het volgende gekomen:

  • Sociale video’s genereren 1200 procent meer aandelen dan tekst en afbeeldingen samen
  • Video’s op Facebook verhogen de betrokkenheid van eindgebruikers met 33 procent
  • Door alleen het woord ‘video’ in een onderwerpregel van een e-mail te vermelden, wordt de klikfrequentie met 13 procent verhoogd 

Wat uw verkeer betreft, kunnen ingesloten video’s op websites uw verkeer met wel 55 procent verhogen . Waar wacht je nog op?

1. Converteren en verkopen

Video’s zijn leuk, boeiend en drastisch onderbenut om leads te converteren. Als u echter videocontent op uw landingspagina heeft, kan uw conversieratio met 80% en meer toenemen. Video biedt de waarde, het belang en de flexibiliteit waarnaar consumenten op zoek zijn. Je moet videomarketing niet tot een onderdeel van je bedrijfsstrategie maken, alleen omdat het leuk en trendy is, het helpt mensen eigenlijk om informatie te verteren en tegelijkertijd met meerdere zintuigen te spelen.

Meer dan de helft van de marketeers is het ermee eens dat videocontent zowel bovenaan als onderaan de aankooptrechter werkt .

Als je klaar bent om je bedrijf te transformeren met een sterke videomarketingstrategie, is het tijd voor professioneel ogende video’s die gemakkelijk kunnen worden gemaakt zonder dat je een filmploeg uit LA of speciale ontwerpvaardigheden van jezelf nodig hebt. Promotiefilm van Het Film Bedrijf is betaalbaar, intuïtief en eenvoudig. Kijk zelf maar!